How Green Are We?Becoming Green Erasmus Projesi 17SDG Temalı Fotoğraf Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerimizin Fotoğrafları.

Erasmus Projesi çerçevesinde yapılan sanal müze gezisi

27.02.2024 55

Portekiz ortaklığı ile yürüttüğümüz How Green Are We?Becoming Green isimli Erasmus Projemizin faaliyetlerinden birinde Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan 17 sürdürülebilir kalkınma hedefini (SKH) başlangıç noktası olarak alarak, iki ortak okuldan öğrencileri bu hedeflere ilişkin bir fotoğraf yarışmasına davet ettik. Yarışma gençlerin iklim, kentsel hareketlilik, su, tüketim bilinci gibi çevresel ve sosyal konulara duyarlı hale gelmesini ve gözlerini genişletmeyi amaçladı. Sanatı bir farkındalık yaratma aracı olarak gördük ve üretildiği günden bu yana fotoğrafı günümüzün en demokratik sanatsal ifadesi olarak seçtik ve basit bir cep telefonuyla çekilen bu fotoğrafların en iyileri görsel sanatlar öğretmenlerimiz tarafından seçildi. Seçilen fotoğraflar Kaymakamlık binasında halka açık bir şekilde sergilendi. Sergimizin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uygun hareket etme ihtiyacı konusunda farkındalık yaratmasını hedefliyoruz.